Enric I. Canela

Llegia a Materia un bon article – denúncia del que reprodueixo una part substancial. Diu així:

El dilluns 6 de maig, Martínez Santos va rebre una carta del Ministeri d’Economia i Competitivitat del Govern de Mariano Rajoy. En ella, el departament de Luis de Guindos li comunicava que li denegaven una beca Ramón i Cajal, un programa llançat per recuperar cervells a l’estranger i que ha patit retallades. En l’informe adjunt, dues pàgines amb la capçalera del Ministeri, s’explicava que el rebuig es devia al fet que “el sol · licitant ha aconseguit en el seu camp un nivell de rellevància internacional mica menor que el d’investigadors d’edats similars a la seva”. I tancava: “No ha demostrat encara clarament capacitat de lideratge científic”.

El mateix dia, en una carambola que simbolitza l’estat de la ciència a Espanya, la Societat Europea de Física nomenava Martínez Sants com a millor jove físic de partícules de l’any. Amb prou feines unes hores de diferència, Espanya ho rebutjava per ser suposadament mediocre i Europa li premiava per ser el millor.

Jutgeu vosaltres mateixos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació