Enric I. Canela

La UAB ens explica la manca de democràcia i la manca de civisme que hi ha al seu campus. Fa aquest comunicat.

Avui, 14 de maig, els accessos al Rectorat han tornat a ser bloquejats -aquest cop, amb barricades i cadenes- pels membres de la CAF que l’ocupen des del 17 d’abril passat i que s’han tancat al seu interior. Aquest grup d’estudiants ha interromput una vegada més l’activitat laboral i institucional d’una bona part de la comunitat universitària. A més, s’han produït diverses destrosses, com el trencament dels rellotges de fitxatge. Aquesta acció s’ha produït després que membres de l’Equip de Govern hagin mantingut, al llarg de l’última setmana, reunions amb representants d’aquest col·lectiu. El Rectorat va ser desbloquejat el 7 de maig passat i, amb la tornada a la normalitat, es va establir, en una primera trobada, un calendari de reunions que es va seguir fins ahir amb normalitat.

A les tres trobades celebrades des d’aleshores (els dies 7, 8 i 13 de maig), s’ha tractat la concreció de les mocions aprovades pel Claustre del 21 de març passat i altres demandes d’aquest grup d’estudiants. Pel que fa a les mocions del Claustre, l’Equip de Govern ha manifestat que s’han aplicat o traslladat a les comissions competents seguint els procediments regulars amb total normalitat. A la darrera reunió, celebrada ahir, 13 de maig, no es va donar per tancat el diàleg. No obstant, sorprenentment, les més de 500 persones que treballen al Rectorat no han pogut accedir-hi aquest matí.

Avui, l’Equip de Govern ha reunit el personal del Rectorat per informar sobre la situació. L’Equip ha traslladat el següent:

 • reafirma el seu compromís amb els procediments democràtics i amb els òrgans legítimament elegits per la comunitat universitària;
 • expressa que no s’entén la mesura presa aquest matí pel col·lectiu de membres de la CAF atès que el diàleg no s’havia donat per trencat;
 • reitera que no es poden acceptar les coaccions ni les accions violentes contra els òrgans democràtics i la comunitat universitària.

Diu el comunicat que no s’entén la mesura presa pels membres del CAF. Jo diria que sí s’entén. Els estudiants justifiquen la protesta davant el que consideren un incompliment per part de l’equip directiu de les mocions aprovades pel claustre de la UAB el mes de març. Es tracta de punts relacionats amb l’augment de taxes, el sistema electoral de la UAB, així com altres detalls sobre el funcionament de l’activitat universitària. Segurament si tothom assistís al claustre no s’aprovarien coses que no es poden complir.

3 respostes a “Manca de civisme a la UAB”

 1. a 15 maig 2013 a les 9:51 Xavier Villalba

  Enric,
  I encara sort que no van aprovar sortir de l’euro, perquè llavors sí que tindria feina el rector…
  Si algú ha treballat de valent per ‘justificar’ l’intervencionisme barroer dels polítics a la universitat ha estat aquest personal de les assemblees.

 2. a 15 maig 2013 a les 10:03 Enric I. Canela

  Xavier,
  Són especialistes en aprovar bestieses.

 3. […] escrivia Manca de civisme a la UAB. Avui […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació