Enric I. Canela

Llegia que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha signat a Nova York un conveni de col·laboració d’àmbit educatiu amb la New York Academy of Science (NYAS), la tercera institució més antiga dels Estats Units d’Amèrica que té com a missió fomentar el coneixement de la ciència i la tecnologia.

L’objectiu del conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i la NYAS és establir una col·laboració estable entre les dues institucions, i que alhora es concreta d’immediat per implantar a Barcelona el Programa d’Orientació Extraescolar de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM, acrònim en anglès).

L’aplicació del programa educatiu STEM a Barcelona s’iniciaria en horari extraescolar, en algun espai on habitualment ja s’imparteixen aquest tipus d’activitats, com ara esplais, centres cívics o fins i tot als mateixos instituts fora de l’horari lectiu, i dirigit als alumnes d’algun instituts d’ensenyament secundari de Barcelona amb un alt índex de fracàs escolar.

L’acord també preveu explorar vies de col·laboració en recerca internacional per a alumnes d’ensenyament secundari i planteja el possible establiment del centre d’innovació de Barcelona.

La iniciativa és fantàstica, felicitacions a l’alcalde Trias. Ara només cal que les administracions facin la seva feina i els joves titulats no hagin d’anar a Alemanya a treballar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació