Enric I. Canela

Divendres una representació dels rectors de les universitats de l’Estat van a veure al ministre Wert per parlar de la reforma universitària. Els rectors estan més amoïnats per la manca de diners que per les reformes. Un problema és que no es poden incorporar docents nous a la universitat perquè l’accés el té tallat el govern espanyol amb una normativa de caràcter estatal, la taxa de reposició (10% de les jubilacions), i per la manca de diners per fer nous contractes.

L’any passat 15 universitats van anar als tribunals per haver convocat un nombre de places superior a l’autoritzat i els concursos corresponents van ser anul·lats.

Un desastre monumental.

2 respostes a “A veure que diu Wert de la reforma universitària”

 1. a 21 maig 2013 a les 11:50 aleatorio

  Por completar la información, aunque estoy seguro de que se trata de un dato con el que ya cuenta. El problema no es únicamente no poder convocar plazas, sino no poder mantener el personal. Por ejemplo, el contrato de los Ayudantes Doctores no puede llegar más allá de entre los tres o cinco años, dependiendo del tiempo que se haya pasado como Ayudante. Al cabo de estos años, o “patada hacia arriba” a Contratado Doctor o “patada hacia fuera” y sin trabajo. Así que toda una generación está en riesgo de perderse porque ni podemos seguir con nuestro contrato ni podemos promocionar. Han conseguido bloquearnos por todas partes.

  (Se trata de “taxa de reposició”, no de “preposició”).

  Un saludo.

 2. a 23 maig 2013 a les 10:22 Enric I. Canela

  Aleatorio,
  Gràcies. Efectivament és reposició. Una errada per escriure ràpid. Ja compto, en la taxa de reposició i la manca de diners, els problema de no poder contractar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació