Enric I. Canela

Més detalls de rànquings i bons resultats de la UB.

La UB torna a ser la universitat líder de tot l’Estat i ara és també la tercera en l’àmbit iberoamericà, segons el rànquing SIR 2013, una classificació publicada pel Grup de Recerca SCImago que avalua el rendiment científic de més de 1.600 institucions iberoamericanes d’ensenyament superior. La UB, que és un cop més la universitat amb més producció científica de l’Estat espanyol, millora així el seu posicionament internacional i se situa entre els tres millors centres en el SIR Iber 2013, liderat per la Universitat de São Paulo (USP, Brasil) i la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM). De les tres universitats que encapçalen el rànquing, la UB és la que té el millor índex d’impacte normalitzat, que mostra les relacions entre l’impacte científic mitjà d’una institució i el conjunt mitjà mundial segons la metodologia establerta per l’Institut Karolinska de Suècia. En concret, el valor d’1,5 assolit per la UB en aquest indicador assenyala que la Universitat de Barcelona és citada un 50 % per sobre de la mitjana de la resta d’institucions analitzades en el rànquing.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació