Enric I. Canela

L’altre dia escrivia Publicat el rànquing I-UGR 2013 amb la UB líder i deia que aviat vindrien anàlisis.

Doncs bé, avui llegia que La UB lidera un cop més els Rànquings I-UGR 2013 d’universitats espanyoles segons camps i disciplines científiques, classificació basada en la recerca publicada per universitats públiques i privades de tot l’Estat en les revistes internacionals de més impacte i visibilitat en el període 2008-2012. Aquests rànquings, que volen descobrir fortaleses i debilitats del sistema universitari espanyol de recerca en diferents àmbits del coneixement, presenten els resultats dels centres universitaris del país en 12 camps i 37 disciplines científiques.

Segons la nova edició dels Rànquings I-UGR, la UB és capdavantera a tot l’Estat en 6 dels 12 camps científics: Química i Enginyeria Química, Ciències Biològiques, Medicina i Farmàcia, Ciències de la Terra i Mediambientals, Psicologia i Educació i Altres Ciències Socials.

En disciplines científiques, la UB és la universitat líder en 11 dels 37 àmbits: Química, Biologia Vegetal i Animal, Bioquímica i Biologia Molecular, Microbiologia i Virologia, Farmàcia i Toxicologia, Medicina, Neurociències, Geociències, Ecologia i Ciències Mediambientals, Ciència Política i Psicologia. Com en edicions anteriors, cap altra universitat del país ha destacat com la UB en el lideratge de camps i disciplines analitzats en els Rànquings I-UGR.

Podeu completar la informació a l’enllaç.

Una resposta a “Els rànquings I-UGR 2013 ens animen a seguir lluitant”

  1. a 29 maig 2013 a les 8:31 Estanislau Fons

    Amb respecte, i agraint-te la valuosa font d’informació que sempre representes per a nosaltres, t’he d’esmenar, Enric. A la disciplina Ciència i Tecnologia dels Aliments, la Universitat de Lleida és la primera. Certament que no és destacar com la UB (això seria impossible), però és un gran resultat per a nosaltres.

    Dit això, felicito la UB pel lideratge global, i convido a fer una ullada als resultats per “comunitats autònomes”, on Catalunya destaca d’una forma espectacular en el conjunt. Gràcies a la UB, però també gràcies als bons resultats de la resta d’universitats catalanes.

    Tot plegat contrasta amb l’estultícia dels responsables ministerials, que posen pals a les rodes a tot allò que vingui de Catalunya. Volen cafè per tothom ben diluït, enrasant per baix. Però no deixarem que se’n surtin.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació