Enric I. Canela

Llegia una mala notícia. L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) ha hagut de tancar algunes línies de recerca per falta de finançament. La pèrdua d’ingressos ha suposat també l’acomiadament de cinc investigadors entre els mesos de febrer i març.

Emilià Pola, director general de l’institut, explica per què s’ha arribat a aquesta situació: “Portem dos anys seguits perdent diners. No és culpa en aquest cas de la Generalitat, ja que la seva aportació es manté. Però un 85% dels nostres ingressos vénen de fonts competitives. Aquests han caigut de forma notable, de manera que això ens obliga a reduir la nostra capacitat, la nostra estructura de recerca, perquè no la podem finançar tota.”

L’Idibell té una plantilla de prop de 900 investigadors amb milers de línies de recerca actives i, segons Emilià Pola, no caldrà cap més acomiadament aquest any. Els acomiadaments formen part de les mesures de l’organisme per adaptar-se a la pèrdua d’ingressos, que va ser de fins a un milió d’euros l’any passat, una xifra que comporta un dèficit de 300.000 euros.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació