Enric I. Canela

Ho agafo del bloc d’Antonio Árias. Ens explica que s’ha publicat l’informe ¿Ha garantizado la Comisión la ejecución eficiente del Séptimo Programa Marco de Investigación? Per part de la Comissió Europea.

En explica que els investigadors estan farts de tanta trava burocràtica i que molts es plantegen deixar-ho. Malament en un moment en el que els diners espanyols es dediquen a tenir contents els bancs.

Conclou extraient les conclusions:

El Tribunal va recomanar que:

  1. respecte de les normes de participació, la Comissió hauria d’intensificar els seus esforços per garantir que les pràctiques dels beneficiaris poden utilitzar-se en Horitzó 2020 i gestionar el VII PM de manera més coherent;
  2. per reforçar la gestió dels processos, la Comissió hauria implantar eines informàtiques que integrin totes les funcionalitats i examinar els desequilibris en la càrrega de treball;
  3. per reduir els terminis de tramitació, la Comissió hauria d’assegurar que els processos s’automatitzen i s’apliquen de manera uniforme en tots els seus serveis;
  4. la Comissió s’hauria de basar més en el risc els seus controls anteriors i posteriors al pagament per concentrar millor els esforços de control;
  5. el Consell de la UE, el Parlament Europeu i la Comissió haurien d’adaptar millor el marc jurídic de les Iniciatives tecnològiques conjuntes al seu personal. Per potenciar al màxim l’impacte de l’Instrument de Finançament del Risc Compartit, la Comissió hauria de demostrar que s’orienta als beneficiaris que tenen un accés limitat al finançament.

Altament recomanable aquests i els articles que enllaça Antonio Árias i, naturalment, l’informe.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació