Enric I. Canela

Hi ha notícies que alegren més que altres. Aquesta n’és una. Llegia que el company Francesc Villarroya, catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Biologia i director de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB), centres adscrits al campus d’excel·lència internacional BKC, és l’únic expert de l’Estat que rebrà finançament del programa impulsat per la Fundació Europea per a l’Estudi de la Diabetis (EFSD) en col·laboració amb l’empresa farmacèutica Novo Nordisk.

Més positiu quan els recursos de l’estat són tan difícils d’obtenir.

El projecte té l’objectiu d’estudiar i identificar el paper de les batocines —uns factors secretats pel teixit adipós marró— en el metabolisme lipídic, en el control de la glucosa a la sang i també en processos lligats als mecanismes moleculars de la inflamació. En el futur, aquesta línia d’investigació podria contribuir a obrir noves perspectives per al tractament de patologies com ara l’obesitat i la diabetis, que són problemes de salut pública cada cop més importants a la majoria de països desenvolupats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació