Enric I. Canela

Avui llegia un petit article a El Periódico que ens pot ajudar a reflexionar. Es tracta de Judici a la universitat – Radiografia del sector – Cara i empobrida. Certament, això de Cara i empobrida és ben cert.

Els preus més cars decidits pel Govern i menys beques decidies per govern espanyol són la part més negativa per als alumnes. Aquest sistema posa en crisi l’equitat tot i les beques que ha creat la Generalitat i els ajuts que atorguen les universitats. Enguany les matrícules del grau augmentaran l’IPC. Els màsters, si el Govern fa el que volen les universitats també, veurem si és així.

La part negativa per a les universitats és el finançament, que cada vegada és més escàs i les coses ens resulten més complicades. També tenim el dèficit acumulat, enorme. I els diners que ens deu la Generalitat i que no ens paga i ens obliga a demanar pòlisses de crèdit, cares.

La part bon és que ens mantenim en els rànquings en posicions dignes, malgrat que som cada vegada pobres. Quant durarà això?

La part incerta per a tots és la reforma que ens ve. Tant el Govern com el govern espanyol estan decidits a fer-la. Wert vol aprovar la seva llei al 2014. Els canvis són imprescindibles i hem d’impulsar els nostres abans que altres ens imposin els seus. En això estem.

Mals moments.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació