Enric I. Canela

Avui el Govern ha aprovat el Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària per consolidar el sector com a peça clau de l’economia catalana. El Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020 té com a objectiu consolidar el sector agroalimentari com un dels sectors estratègics de l’economia catalana. El pes econòmic de la producció agrària i la indústria agroalimentària correspon a l’entorn del 3,5% del PIB de l’economia catalana i la indústria agroalimentària és la primera indústria a Catalunya en ocupació i la segona en termes de la xifra de negoci

El document dóna continuïtat al Pla de Recerca i Innovació de Catalunya (PRI) 2010-2013. El Pla estratègic d’R+D+I Agroalimentària de Catalunya 2013-2020 té el propòsit d’assolir els objectius següents:

  • Definir el posicionament estratègic en l’àmbit agroalimentari català per a l’any 2020, com a sector clau de competitivitat i generació de riquesa, començant per una avaluació de la situació de partida
  • Identificar els principals reptes de futur en matèria de generació de coneixement, foment de la innovació i creixement socioeconòmics, definint objectius finalistes en producció científica, valorització, transferència, competitivitat i ocupació
  • Alinear tots els agents del sistema (recerca, formació, transferència, internacionalització i teixit empresarial) envers els objectius prioritaris identificats, millorant especialment la interrelació empresa i centre públic de recerca
  • Captar més recursos per a l’R+D+I per al sector agroalimentari català.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació