Enric I. Canela

Llegia una d’aquelles notícies que agrada. Diu que investigadors de l’IBEC i l’IRB de Barcelona aconsegueixen els primers èxits de la optofarmacologia. Potser en el futur els metges ens receptin un medicament i un rajolí de llum per curar les nostres malalties.

Parla dels treballs de Pau Gorostiza i Ernest Giralt. El primer ICREA que treballa a l’IBEC amb els investigadors de Química Física de la UB, i el segon és catedràtic de Química Orgànica de la UB.

Doncs bé, els grups de recerca de Giralt i Gorostiza han demostrat que es pot controlar la interacció entre proteïnes mitjançant llum, utilitzant aquesta com una mena d’interruptor. D’aquesta manera, estaríem més a prop de poder dissenyar fàrmacs fotorregulados, l’acció es limitaria tant en l’espai com el temps, pel que es reduirien els efectes secundaris associats.

Podeu veure el treball: Laura Nevola, Andrés Martín-Quirós, Kay Eckelt, Núria Camarero, Sébastien Tosi, Artur Llobet, Ernest Giralt and Pau Gorostiza. “Light-regulated Stapled Peptides to Inhibit Protein-protein Interactions Involved in Clathrin-mediated Endocytosis”. Angewandte Chemie (2013) DOI: 10.1002/anie.201303324.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació