Enric I. Canela

Aquest matí he anat a escolar al rector de la UB, Dídac Ramírez, a l’esmorzar del Fòrum Europa. Tribuna Catalunya. Ha fet la presentació del rector Miquel Roca, que ha formulat la pregunta de si la universitat constitueix un element essencial per oferir alternatives a la crisi actual. També ha fet palesa la necessitat de disposar de més recursos per a l’educació superior, però ha dit que sembla que no vindran.

Podeu llegir una bona referència de l’acte al web de la UB. Podeu també trobar altres comentaris a 1, 2, i 3.

Una cosa que han recollit la majoria dels comentaris que he llegit és que Dídac Ramírez, ha proposat aquest dimarts que les universitats puguin seleccionar els seus estudiants. En declaracions als mitjans després d’un dinar informatiu, Ramírez ha advocat perquè els centres tinguin el dret a seleccionar els propis alumnes amb una prova específica que la universitat pugui afegir a l’actual sistema de selectivitat, que defensa mantenir perquè és un model útil per ordenar les preferències però no aptituds.

Com que no fa gaire tots els rectors catalans van signar defensant l’actual model el rector de la UAB, Ferran Sancho, ha rebutjat una estona després que les universitats facin una prova complementària a la Selectivitat per poder elegir els seus estudiants. Pel tipus de declaració que ha fet es veu que el rector de la UAB està convençut que la selectivitat serveix per alguna cosa més que per posar per ordre els estudiants. Per tal que no penseu que m’apunto ara a dir això, podeu trobar un munt de comentaris meus en aquest bloc en que di exactament això, més encara. Que ni tan sol serveix per avaluar correctament si un estudiant està capacitat per entrar ala universitat. És una prova posada per consideracions polítiques.

El que ha dit el rector de la UB o el que jo he entès era que aniria bé recuperar la competència per seleccionar els estudiants com es fa a tots els països als que ens volem assemblar. I jo afegeixo que això es pot fer legalment ja que la competència és de les universitats. Jo l’animo a fer-ho.

Tanmateix el tema no era aquest, la presentació del rector ha anat molt més enllà i ha tocat temes estratègics tant en la seva presentació com a les respostes a les preguntes que li han fet.

Contundent davant la pregunta, no relacionada amb la universitat, de per què cada govern espanyol canvia la llei d’educació, ha dit que perquè als polítics no els importa l’educació.

El tema dels rànquings ha estat ben present. Dídac Ramírez ha posat de manifest que el que fem ho fem amb molts menys diners que altres universitats.

Podeu trobar això i molt més a les cites que us he donat.

2 respostes a “Dídac Ramírez al Fòrum Europa i la recuperació de la competència en la selecció dels estudiants”

  1. […] No sembla que sigui tan unànime l’opinió. Fa uns dies: Dídac Ramírez al Fòrum Europa i la recuperació de la competència en la selecció dels estudiant…. […]

  2. […] als seus estudiants amb una prova específica a canvi d’acabar amb la selectivitat (veure Dídac Ramírez al Fòrum Europa i la recuperació de la competència en la selecció dels estudiant…), Ramírez ha matisat ara que els exàmens d’accés propis no haurien de substituir les […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació