Enric I. Canela

Com sabeu publicar a la revista Nature i les diferents revistes de grup és el que vol la majoria dels científics. Avui ha sortit un nou rànquing, elaborat per el grup Nature que té en compte les publicacions en aquestes revistes per part de diferents institucions de recerca, durant l’any 2012. Entre aquestes institucions hi ha centres de recerca estatals, nacionals, hospitals i universitats. Esmenten les 200 millors institucions.

De Catalunya apareixen la UB en el lloc 148è i l’IFCO en el lloc 167è. De la resta l’Estat espanyol hi ha el CSIC en el lloc 60è.

Com que no té massa sentit mesclar coses com el CSIC, IBM, el CNRS, la Mayo Clinic,o el Max Plank, resulta convenient veure on és la UB entre les universitats. Resulta que és la 112è del món de les 144 referenciades i la 39è d’Europa de les 60 referenciades.

Cal assenyalar que aquest rànquing mesura només la recerca dels àmbits de les ciències experimentals i de les ciències de la salut. També que a partir de la llista, clicant el nombre d’articles, és poden veure els articles i quant contribueixen en el posicionament.

Tot i que jo ara ja m’he mirat el rànquing i alguna cosa més perquè són 40 pàgines de revista, la informació me l’ha passat el company Carles Viladiu.

Una resposta a “La UB torna a representar Catalunya, ara en el rànquing Nature”

  1. […] dia escrivia La UB torna a representar Catalunya, ara en el rànquing Nature. Ahir el web d ela UB ho explicava amb més detall a La UB és l’única universitat de […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació