Enric I. Canela

Avui la Sindicatura de Comptes ha emès l’informe de fiscalització dels comptes de la UB corresponents als exercicis 2008, 2009 i 2010. L’informe sobre els comptes anuals de la UB dóna compliment a la Llei de finances públiques de Catalunya, que obliga la Sindicatura a presentar un informe de fiscalització sobre les universitats públiques catalanes quan el seu pressupost anual superi els 150 M€. El treball inclou una fiscalització de regularitat financera i de compliment legal- relativa als tres exercicis esmentats.

Llegida la nota informativa, és un bon informe. Entès per bon informe que no conclou massa diferències respecte a les xifres liquidades per la UB. Cal dir que fa un seguit d’observacions i recomanacions, algunes ja deuen estar incorporades a la gestió a hores d’ara, que trobo absolutament adequades. La darrera, compartida, diu: La Universitat ha de continuar duent a terme un exhaustiu procés de revisió de les despeses per generar estalvis i així millorar l’eficàcia i l’eficiència de la despesa pública, buscar fonts de finançament addicionals que facin possible la reducció del dèficit acumulat i buscar alternatives que permetin reconduir la situació financera del Parc Científic de Barcelona (PCB).

Es pot aprofundir més a través de l’informe complet, el 9/2013.

Opino que aquesta recomanació la volem aplicar tots, el problema és com quan ens ho retallen tot.

2 respostes a “Informe de la Sindicatura dels exercicis 2008, 2009 i 2010 de la UB”

 1. a 27 juny 2013 a les 7:31 Nemo

  Una interpretació menys optimista (o benèvola) de l’informe de la Sindicatura:
  http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/06/26/catalunya/1372274589_562180.html

 2. a 27 juny 2013 a les 7:38 Enric I. Canela

  Nemo,
  Et recomano la lectura dels punts directament a l’informe i t’adonaràs, que, com la majoria de les coses que tenen a veure amb Catalunya, l’article del diari El País no és objectiu i agafa el rave pels fulls amb l’interès de ficar-se amb les institucions catalanes.
  Primer estan parlant del període 2008-2010 i parla com si fos en present. Les observacions i recomanacions són el que compta.
  Anant al moll de l’os, la nota informativa diu el que és essencial.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació