Enric I. Canela

L’altre dia escrivia La UB torna a representar Catalunya, ara en el rànquing Nature. Ahir el web d ela UB ho explicava amb més detall a La UB és l’única universitat de l’Estat en el rànquing internacional del grup editorial Nature.

Voldria fer notar que aquest rànquing és molt sensible a petites variacions i que una publicació més o menys et pot fer canviar molt de posició, sense que això impliqui cap millora o empitjorament especial de la qualitat del centre.

Un aspecte que jo no tocava en el meu escrit és que l’informe confirma el lideratge de les institucions acadèmiques dels Estats Units, i subratlla el ràpid ascens dels centres de recerca de la República Popular de la Xina, amb un total de nou institucions entre les 200 millors del món. Segons les dades, també milloren el seu posicionament internacional països com ara Irlanda, el Brasil, Aràbia Saudita i Kenya, entre d’altres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació