Enric I. Canela

Fa uns mesos escrivia Hora zero de Barcelona Key, un projecte per fomentar l’arribada a Catalunya de projectes d’inversió d’alt valor afegit, de recerca, empresarial i de nova activitat acadèmica de primer nivell internacional per reforçar el rol de Barcelona i de Catalunya com a node econòmic i de coneixement.

Doncs bé, avui llegia que les tres institucions impulsores del projecte Barcelona KEY (Knowledge Economy Yard) -Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Ajuntament de Sant Adrià de Besòs- han donat a conèixer avui les 11 propostes presentades per 20 institucions d’arreu del món per instal·lar-se en la futura ciutat de l’economia del coneixement.

El nucli central de la futura ciutat de l’economia del coneixement, Barcelona KEY, el formen projectes relacionats amb l’enginyeria, en els tres àmbits al voltant dels quals gira Barcelona KEY: l’educació superior, la recerca i l’emprenedoria. També hi ha presència del sector biomèdic, la innovació social, el disseny i els negocis.

Barcelona KEY va néixer l’octubre del 2012 amb la finalitat de fomentar l’arribada de projectes d’inversió internacionals.

A partir d’ara, i durant un període que s’iniciarà el pròxim mes d’agost i s’allargarà fins al febrer de l’any vinent, aquestes propostes hauran de participar en el Concurs de Projectes en el què es concretarà el desenvolupament de l’activitat definint les necessitats d’espai, els aspectes arquitectònics i urbans, i les capacitats de creació d’ocupació del projecte.

Les 11 propostes seleccionades

 • European Foundation for Cluster Excellence: Proporcionar formació i educació per assolir l’excel·lència en la gestió dels clústers.
 • RMIT (Royal Melbourne Institute of Technology) European Campus: Promoure la consolidació del RMIT European Campus, centrat en recerca, els programes de doctorat, els programes de postgrau i les col·laboracions amb la indústria catalana i europea.
 • Technologies for Innovation in Products and Services in Engineering (TIPSEN) International School: Promoure els avenços en els fonaments i l’aplicació de les tecnologies d’última generació per a la innovació en els diferents camps de l’enginyeria.
 • GENESYS Global Enteprise Network: Comercialitzar i donar suport a projectes d’estudiants en diferents etapes d’evolució.
 • Barcelona International Centre for Minimally Invasive Therapies (BICMIT): Desenvolupar tota la cadena de valor de la innovació, des de l’etapa inicial fins a les últimes etapes de la transferència dels avenços mèdics en la pràctica  mèdica.
 • UCI-Engineering-Europe (UCIEE) Campus a Barcelona: Oferir a la comunitat internacional l’accés a màsters, doctorats o cursos de postgrau, i activitat de recerca associades, en les àrees de l’energia, la bioenginyeria i les telecomunicacions.
 • Waverness: Espai d’estimulació neurosensorial tant per a persones amb trastorns cognitius com per als seus cuidadors.
 • Barcelona NanoMetrology Centre (BCNanoMet): Desenvolupament d’un programa de R+D+I que se centrarà a resoldre els reptes claus en les tècniques d’instrumentació i mesura d’importància per a la indústria.
 • Universitat Europea a Catalunya: Integrar un alt percentatge d’estudiants internacionals en programes de llicenciatura acreditats.
 • Nou campus per ESCP Europe: Creació del campus a Barcelona d’ESCP Europe.
 • Digital learning for an Urban Campus: Oferta de cursos en escala internacional que permetin als estudiants aprendre de manera eficient i eficaç.

Podeu llegir la nota de premsa, però per millorar la informació us recomano anar al web de Barcelona Key on podreu clicar cada projecte i veure el logo dels participants en la idea.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació