- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Millor gastar diners en recerca que en submarins que no suren

Enric I. Canela

Avui s’han lliurat les beques La Caixa per [2] fer el doctorat en Biomedicina a 40 joves, 30 són noies. Es formaran en el Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), el Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC), el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), considerats centres d’excel·lència en les seves especialitats.

El director general de La Caixa, Juan Maria Nin, ha felicitat als becats i ha recordat que a partir de l’any vinent les 40 beques s’ampliaran als vuit centres de recerca espanyols-cinc en cada un d’ells-acreditats amb el segell d’excel·lència “Severo Ochoa”, i el següent als 13 centres que tenen aquesta distinció.

La secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Carmen Vela, ha assegurat que falten científics a Espanya, però que el sistema és incapaç d’absorbir als excel·lents professionals que s’estan formant.

Carmen Vela reconeix el fracàs de la política espanyola, una catàstrofe. No és un problema econòmic, és un problema de prioritats. Abans de gastar els diners en submarins que no suren és millor gastar-los en científics. Hi ha formes més barates de fer el ridícul.