Enric I. Canela

Ja s’han públics els resultats de les Starting Grants de l’European Research Council (podeu veure la nota del govern català). Una vegada més ens hem de felicitar dels magnífics resultats aconseguits pels investigadors de les institucions catalanes. S’han concedit 287 ajuts i un total de 400 milions d’euros. Els ajuts són de fins a 2milions d’euros.

A Catalunya vénen 6 ajuts i a la resta de l’estat espanyol 8 més. Òbviament Catalunya està molt ben situada en el conjunt de pisos europeus. Els centres catalans que hostatgen els investigadors són el CRG (1), l’IFCO (1), el CREI (1) i la UB (3).

Com podreu imaginar, em fa feliç el resultat de la UB.

4 respostes a “Sis starting grants a Catalunya amb tres per a la UB”

 1. a 20 jul. 2013 a les 10:15 Xavi

  Molt bons resultats per la UB. I em sembla que els 3 són de física, 2 d’ells Ramón y Cajal. Llàstima que quan se’ls hi acabi el Cajal se’ls hi dirà que en els seus departaments fan poca docència…

 2. a 20 jul. 2013 a les 5:31 Enric I. Canela

  Xavi,
  M’apostaria alguna cosa a què no tindran problemes per seguir a la UB.

 3. a 23 jul. 2013 a les 10:43 José María

  Bé, potser ells no, però altres RyC de Física sí. La facultat en general, i més algun dels departaments, han intentat aprofitar sempre oportunitats de candidats RyC interessats a la UB. Ara sembla que n’hi ha massa a estabilitzar, en proporció a la càrrega docent, i no se n’obriran places permanents.

  Que un departament de ~100 persones (~40 permanents) intenti captar únicament RyC’s, a canvi de només tenir un lector en una dècada (per excedència d’un catedràtic), és una certa política de personal. Si bé és un biaix (e.g., no sobra la gent jove amb interessos docents), ha donat els seus fruits: un d’aquests RyC’s, y un antic doctorand – interessat a venir com a RyC, no sé si ja està tancat -, han obtingut starting grants enguany. A ull, només el retorn d’aquestes 2 ERC SG’s supera tot el que la UB s’ha gastat en RyC’s del departament (abans i després de les respectives estabilitzacions) en una dècada. Aleshores la UB decideix donar suport a aquesta política exitosa… dient que els 3 RyC’s del departament que acaben enguany no podran optar a places permanents. No sé si té gaire sentit…

  D’altra banda, també cal remarcar l’altra starting grant de la facultat. L’ha guanyat un lector, que a més de la seva recerca, té una càrrega docent considerable. I em pregunto: algun lector havia guanyat mai, abans, una starting grant, a la UB? I a Catalunya?…

 4. a 24 jul. 2013 a les 7:00 Enric I. Canela

  José Maria,
  Toques el punt feble de tot plegat. És complicat fer política de personal quan s’ha d’aprovar mitjançant els mecanismes que tenim. Ho és quan hi ha diners, escassos però diners. Impossible fer res que s’assembli a política de personal quan la taxa de reposició és del 10% i si et passes el tribunal de comptes actua i s’anul·la la convocatòria.
  Estic segur que els més bons seguiran, mecanismes, els que calgui, però poc més es pot fer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació