Enric I. Canela

Llegia que avui el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts destinar 6.112.000 euros als centres tecnològics avançats de la xarxa TECNIO per estimular la transferència tecnològica a les empreses. Les petites i mitjanes empreses són les principals beneficiàries de l’activitat d’aquests centres ja que posteriorment incorporaran aquesta tecnologia per ser més competitives.

Amb aquest ajut, la Generalitat vol promoure la recerca industrial i la transferència tecnològica com a mecanisme per fer més competitiu el teixit empresarial català.

L’acord dóna suport als plans d’actuació anual dels centres tecnològics avançats adscrits a la xarxa TECNIO, permetent-los generar tecnologia diferencial a partir de la recerca. ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, serà l’encarregada de gestionar les ajudes, que es destinaran als centres següents:

 • Fundació Privada ASCAMM
 • Fundació Privada Barcelona Digital Centre Tecnològic
 • Fundació Barcelona Media
 • Fundació CTM Manresa Centre Tecnològic
 • Fundació CETEMMSA
 • Leitat

Em sembla fantàstic i calia aquesta iniciativa, però em pregunto per què aquests centres TECNIO i no altres. Podeu veure el directori de centres TECNIO. La veritat és que no coincideixo amb la selecció feta. He posat com a imatge el logotip d’un que no ha estat seleccionat i que segur que hauria fet rendir part d’aquests diners.

M’agradaria que aquestes coses es justifiquessin. Potser ja està justificat però no ho he sabut trobar.

2 respostes a “Ajudes a centres TECNIO per promoure la recerca industrial i la transferència tecnològica”

 1. a 23 jul. 2013 a les 11:02 Xavier Ferras

  Enric, fa uns anys el finançament al conjunt de centres Tecnio era de 20-25 Meuros. S’ha reduït a 6. Les empreses també han retallat dramàticament els seus pressupostos d’R+D. I no existeixen incentius, com abans, a la recerca industrial (ni a CAT ni a ESP). Panorama desolador. Si aquests centres sobreviuen, serà tot un miracle.

 2. a 24 jul. 2013 a les 6:56 Enric I. Canela

  Xavier,
  Sóc relativament conscient que els centres TECNIO estan sent conduits a l’extermini. No existeix res que s’assembli a una política industrial mentre que els diners del FSE es dediquen a inutilitats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació