Apostem pel talent


Podeu llegir que avui el rector, Dídac Ramírez, ha anunciat al Consell de Govern de la UB la posada en marxa d’un nou programa de retenció de talent finançat amb cobertura privada, d’acord amb els eixos estratègics que ja va exposar al Claustre. La mesura pretén fer front durant aquests anys de crisi a les limitacions d’estabilització contractual d’un cos acadèmic temporal intensiu en recerca.

Aquest programa, creat per evitar la pèrdua de talent generat o atret a la Universitat de Barcelona en els darrers anys —en què la UB s’ha situat al capdavant de les universitats d’Espanya i amb una presència destacada a Europa—, pretén retenir els millors currículums en àrees estratègiques i evitar la pèrdua de la inversió que representaria la marxa d’aquest personal. El programa preveu la captació i retenció de joves investigadors d’excel·lència amb finançament privat i actuarà quan l’investigador o professor temporal arribi al darrer any de contracte sense possibilitat legal de renovació o promoció.

El programa que ha anunciat el rector serà necessàriament modest. Inicialment no pot ser d’altra forma perquè els recursos, siguin públics o privats, són escassos, però és imprescindible fer un esforç que ens permeti que mantenir el nostre potencial de recerca.

2 respostes a “Apostem pel talent”

  1. a 24 jul. 2013 a les 7:40 Xavi

    Una bona notícia,
    Com ja comentes, la UB ha aconseguit atreure molts bons investigadors (i docents) en determinades àrees (només cal veure les darreres convocatòries de l’ERC) i ara no el pot deixar escapar. Espero que la situació dels Cajals terminals d’aquest any se solucioni.

  2. a 24 jul. 2013 a les 7:01 Enric I. Canela

    Xavi,
    Excel·lent notícia. La UB no els deixarà escapar, però que es concentrin és un problema. Per una banda mostra la qualitat de determinades àrees però per l’altra no tens eines per contractar tots en el mateix lloc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació