Enric I. Canela

Ahir es publicava que el Govern de la Generalitat ha obert la segona convocatòria del programa SUMA adreçada als centres de recerca catalans perquè assoleixin estructures integrades de major massa crítica i competitivitat científica. El Govern ha encarregat la gestió de la convocatòria a la Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), entitat adscrita al Departament d’Economia i Coneixement.

La segona convocatòria del programa SUMA promourà actuacions de dos tipus:

  • Noves integracions i fusions entre centres de recerca CERCA i/o altres estructures o institucions col·laboradores
  • Renovació de projectes SUMA anteriorment finançats entre centres CERCA i/o altres estructures o institucions col·laboradores

Les institucions col·laboradores són tots aquells centres de recerca, universitats, centres tecnològics, grans instal·lacions o qualsevol altra entitat que tingui d’entre les seves finalitats principals la recerca (si voleu veure la convocatòria).

És un bon programa, només discrepo en una cosa, en el paper d’entitats col·laboradores que assigna a les universitats. Al meu entendre hi ha una manca de valoració del paper de la recerca que fan les universitats.

Massa vegades he escoltat que les universitats són ingovernables i que per això calen altres estructures. Potser que en parlem.

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació