Enric I. Canela

Fa uns dies Nuño Domínguez va publicar al seu excel·lent bloc l’article titulat España produce menos ciencia de máximo nivel que en 2009. Són dades perfectament contrastables i publicades a l’informe SCImago.

Això no és sorprenent encara que si paga la pena destacar-ho. De totes formes, el que m’ha mogut a fer aquesta referència és la llista dels millors centre d’R+D de l’estat espanyol. Fa goig veure que pràcticament tot és català. Seguint els treballs de Nuño Domínguez es pot veure de forma argumentada i sistemàtica la situació de la ciència a l’Estat espanyol.

Un dels article que més ens pot interessar en aquest moment és el paper de la nostra ciència. Fa gairebé un any va publicar La independencia de Cataluña dejaría a España sin su ciencia más competitiva. A banda de tenir la millor ciència, també és la relativament més barata.

Si som prou determinats podrem aconseguir que ens deixin tranquils i no ens ensorrin. Tenim majoria d’indicadors que demostren que Catalunya pot ser un país, petit, atractiu, líder i competitiu.

2 respostes a “La política científica espanyola va cap avall, Catalunya resisteix”

  1. a 03 set. 2013 a les 5:30 xino

    “Política científica”? més aviat diria “la ciència”

  2. a 05 set. 2013 a les 8:06 Enric I. Canela

    Xino,
    Totalment d’acord.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació