Enric I. Canela

Aquest agost va sortir el Rànquing de Xangai 2013 (ARWU 2013) (veure Les crítiques als resultats del rànquing de Xangai 2013). Uns dies després La Vanguardia va fer una lectura errònia (veure Lectures equivocades del rànquings) i que posteriorment, a petició nostra, va ser rectificada (veure Més sobre el rànquing de Xangai).

Avui el diari El País publica un article de Francesc X. Grau, rector de la URV (El ‘ranking’ de Shanghái: excelencia y especialización) en el que analitza amb detall les posicions de les universitats de l’Estat espanyol.

Queda ben clar la posició de la UB, que si bé no està entre les 200 primeres, poc li falta. Cal tenir en compte que hi ha més de 17.000 universitats. Avui comentava que cal córrer molt per quedar-se en el mateix lloc perquè les universitats asiàtiques pugen amb força.

L’article després fa una anàlisi per àmbits i una classificació, que no comparteixo, en el que ordena les universitats per les aparicions entre les 200 primeres en àmbits i disciplines. El problema és que valora igual ser entre els 100 primers que entre els 200 primers., cosa que, evidentment, és molt diferent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació