Enric I. Canela

Diu el director del Museu Nacional de Ciències Naturals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Santiago Merino, que la recerca científica patirà una paràlisi si continuen les retallades. Ho ha dit a la inauguració de l’exposició ‘Molècules de la vida’. Segons la seva opinió, la recerca està passant una època molt dolenta, però un país com Espanya no s’ho pot permetre de cap manera. Ja està paralitzada tret d’alguns reductes.

El problema és que l’Espanya central no ha cregut mai en la ciència. Es veu que pensaven el progrés havia de venir de l’espoli de les Índies. Ara el sistema, sense les Índies, es diu FEDER i Catalunya, que malament aniran quan se’ls acabi. Tret d’alguns curts espais de temps res no s’ha fet per la ciència i la recerca. El gran problema és la cultura política. El model espanyol hauria d’evolucionar si volen salvar-se.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació