- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La UB es farà càrrec de Can Ricart

Enric I. Canela

Llegia que [2] la UB ampliarà els seus campus a la ciutat comtal després de la cessió de l’antic recinte fabril de Can Ricart, al Poblenou, per part de l’Ajuntament de Barcelona.

La cessió es concretarà en els pròxims dos o tres mesos , quan la universitat hagi aprovat el pla d’usos del recinte i decidit els estudis que impartirà a l’antiga fàbrica tèxtil, construïda a mitjan segle XIX. La UB portarà previsiblement a Can Ricart dels estudis de comunicació audiovisual, biblioteconomia , documentació i també impartirà màster i cursos de postgrau, encara que no s’han concretat encara en la seva totalitat.

Amb l’ocupació de Can Ricart per part de la UB, l’ajuntament barceloní dóna una solució al futur d’aquest espai, d’uns 10.000 m2 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per part de la Generalitat el 2009.

La UB rebrà, gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, la cessió de tot l’espai, encara que haurà adequar les edificacions que faci servir. Mentrestant, el consistori s’ocuparà de l’adequació de l’entorn urbanístic de Can Ricart, amb una inversió que no s’ha concretat encara.

De moment, l’ajuntament destina 250.000 euros a treballs de manteniment del recinte, abandonat des que el 2011 el primer govern d’Artur Mas va optar per paralitzar les obres d’adequació de la Casa de les Llengües, que es preveia instal·lar a Can Ricart. La crisi – segons va apuntar el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el juny passat al Parlament de Catalunya -va obligar a dissoldre el consorci de la Casa de les Llengües, un organisme creat el 2005 i integrat per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.