Enric I. Canela

Dissabte va tenir lloc la presentació de la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN) en un acte presidit pel conseller de salut, Boi Ruiz.

Es tracta d’una Fundació privada sense ànim de lucre creada a partir d’una aliança estratègica entre investigadors d’hospitals i centres de recerca, indústria farmacèutica i societat civil amb interessos comuns en salut respiratòria i és la primera Fundació d’aquestes característiques que existeix a Europa. Neix l’any 2012 amb la voluntat d’impulsar Barcelona com a clúster de referència internacional en recerca i innovació en salut respiratòria.

El seus objectius són:

  • Augmentar la quantitat i qualitat de la recerca en salut respiratòria.
  • Incrementar la transferència de resultats de les activitats de recerca a la pràctica clínica, en col·laboració amb les indústries relacionades amb la salut.
  • Atraure investigadors d’alt nivell internacional en salut respiratòria.
  • Augmentar la presencia internacional dels investigadors dels centres dedicats a la salut respiratòria de l’àrea d’influència de Barcelona.
  • Incloure la salut respiratòria com una línia estratègica dins els pressupostos de recerca de les Administracions Públiques.
  • Contribuir a atraure empreses i inversió estrangera a Barcelona, com a focus de recerca i innovació en salut respiratòria.

És un exemple de creativitat i innovació per fer col·laborar competidors. Francament interessant. És una iniciativa única.

Una resposta a “Neix la Fundació Barcelona Respiratory Network”

  1. […] ja gairebé dos anys escrivia Neix la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN). És una Fundació privada sense ànim de lucre creada a partir d’una aliança […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació