Enric I. Canela

Llegia que el ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha xifrat en 10.000 els estudiants es quedarien sense beca en el primer any d’universitat si no obtenen una mitjana del 5,5 tot i que ell aposta perquè hi haurà més becaris aquest curs.

Recordeu que el govern espanyol va aprovar el passat mes d’agost el decret que regula la concessió de beques a l’estudi per al curs 2013-2014. Es manté per als nous universitaris el 5,5 de nota mitjana en la selectivitat per no pagar matrícula i puja fins al 6,5 (un punt més que ara ) la nota per rebre les beques compensatòries (les que reben les famílies amb menys recursos ) i les de residència.

Diu que el 20 % dels alumnes que obté una mitjana d’entre 5 i 5,5 per accedir a la universitat abandona la carrera al primer any i la meitat no acaben els estudis universitaris. La veritat és que no m’ho crec.

Wert ha explicat que l’esforç pressupostari en beques generals i ajudes a l’estudi ha estat el més gran que s’ha fet mai i ha assenyalat que ha passat de 1.127 milions d’euros a 1.417 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de 250 milions.

M’agradaria poder veure la liquidació del pressupost i l’aplicació en beques. No em crec re de res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació