Salvant talent de recerca


Enric I. Canela

Dins les poques possibilitats econòmiques i legals la UB contractarà alguns investigadors. Cal recordar que el govern espanyol, amb una intel·ligència preclara i sempre pensant en el bé dels ciutadans, ens impedeix contractar personal per mantenir-nos en recerca i formar nou professorat.

Es tracta d’un programa de retenció de talent. Evitarem la pèrdua d’aquells investigadors que, per restriccions legals, no poden ser renovats.

El programa disposa d’una participació de 500.000 euros del Banc Santander i una altra de 26.000 euros de la Fundació Bosch i Gimpera, i té el compromís de reinvertir els overheads dels projectes i recursos generats pels investigadors seleccionats. Aquesta iniciativa, dirigida al professorat lector i als investigadors Ramón y Cajal acreditats, permet la continuïtat de 17 places.

Llàstima que no puguem fer-hi més, però són els diners que tenim. O que no tenim perquè els manteniments estan sota mínims.

4 respostes a “Salvant talent de recerca”

 1. a 22 set. 2013 a les 12:16 Oriol

  Pan para hoy, hambre para mañana. Que se mencione cuánto van a cobrar esas 17 personas (contrato de asociado incluido) durante el tiempo que dure esa plaza.

 2. a 22 set. 2013 a les 9:18 Enric I. Canela

  Oriol,
  No t’ho sé dir segur perquè depèn del model, però els que més calculo que entre 30 i 35.000 euros /any i els que menys uns 23 o 25.000 euros / any. La convocatòria, a la que podies haver accedit, diu el cost.

 3. a 29 set. 2013 a les 10:59 Oriol

  És a dir: aproximadament, els sous més baixos serien 1900 euros mensuals (en un context de crisi, en el qual el 60% de la població, amb prou feines arriba als 900-1000 euros).

 4. a 30 set. 2013 a les 6:53 Enric I. Canela

  Oriol,
  Ja he dit que no estic segur dels diners bruts, deduïda la quota empresarial, però probablement sí. Cal tenir present que els tècnics menys qualificats, sense cap formació especial ja cobren mínim 1.600 euros 15 pagues. Els que cobren poc són els investigadors. El país està dissenyat així, més qualificació, menys salari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació