Enric I. Canela

Els centres de recerca catalans segueixen al cap d’amunt de la recerca. El dijous es va fer pública la concessió dels Advanced Grants del’European Research Council (veure la llista). No ha anat gens malament. Dels 284 ajusts, sis vénen a Catalunya. L’Estat espanyol recull set més: Madrid (2 ajuts), el País Valencià (1), Navarra (1), Andalusia (1), Galícia (1) i Múrcia (1).

Catalunya independent se situaria en el 10è lloc, per davant hi serien Regne Unit (65), Alemanya (41), França (35), Holanda (29), Suïssa (26), Itàlia (19), Israel (17), Bèlgica (9), Estat espanyol sense Catalunya (7) i Catalunya (6).

Els de casa nostra que han rebut la distinció són:

En ciències de la vida, Eduard Batlle, coordinador del Programa d’Oncologia i cap del Laboratori de Càncer Colorectal de l’IRB Barcelona, que rebrà 2,5 milions d’euros per seguir l’estudi de les cèl·lules iniciadores d’un tumor de còlon. En ciències físiques i enginyeria, Maciej Lewenstein de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) rep l’ajut per segona vegada. I en ciències socials i humanitats, Jan Eeckhout i Paul Verschure de la UPF (UPF), Jordi Galí del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) de la UPF i José Remesal de la UB.

La UPF obté un magnífic resultat amb tres distincions.

Podeu llegir un resum al Bloc de l’IEC.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació