Odioses comparacions


Enric I. Canela

He llegit un article de Pere Puigdomènech que m’ha agradat molt. Pere Puigdomènech, segur que el coneixeu perquè a més de bon científic escriu molt, és professor d’investigació del CSIC, aquest lloc que el govern espanyol està entestat en carregar-se, com la majoria de llocs on es fa ciència. El partit que governa Espanya pensa que quan més ignorant sigui la gent més possibilitats té de continuar governant.

Bé, anat per feina, l’article porta per títol La universitat número u d’Europa. Parla, naturalment, de la Universitat de Cambridge. El Pere ha passat una temporada de visitant al Trinity College i, en conseqüència, a l’esmentada universitat.

La descripció de les raons de l’èxit d’aquella universitat és excel·lent i van molt bé per contraposar aquell sistema, basat en la llibertat, al dirigisme que patim i a la mediocritat del sistema que regeix el model universitari del nostre país.

Us recomano que llegiu aquest magnífic text.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació