Enric I. Canela

Avui s’ha publicat el rànquing Times Higher Education (THE) 2013. Enguany la UPF figura en el lloc 164 i és la primera de l’estat espanyol i la 72 d’Europa. L UB i la UAB estan entre els llocs 226 i 250. La UPF ha millorat molt, mentre que la UB i la UAB han empitjorat substancialment. Analitzant les raons, es veu que l’opinió dels col·legues internacionals consultats ha estat dolenta, o en tot cas pitjor.

La UB apareix en el lloc 90 en Clinical, Pre-clinical & Health, la Universitat Complutense de Madrid en el lloc 81 i UAB en el 90 en Arts & Humanities, mentre que la UPF està en el lloc 78 en Social sciences.

Una nota molt positiva és que Catalunya segueix sent l’única que té universitats col·locades en aquests llocs.

2 respostes a “Rànquing Times Higher Education (THE) 2013”

  1. a 04 oct. 2013 a les 5:05 Jordi Cartanyà

    La URV també ha entrat al ranking general THES en posició 351-400. No hi era abans perquè no THE no tenia les dades i intueixo que encara estarà en millor posició quan la reputació en docència i recerca no sigui zero perquè suposo que no han preguntat (o es que ningú coneix la URV?). 9 universitats de l’Estat i la majoria catalanes,as usual.

  2. a 04 oct. 2013 a les 10:01 Enric I. Canela

    Jordi,
    Sí, cert. Jo crec que el proper any millorarà. De totes formes aquest rànquing té dues falles, les opinions pesen molt i les normalitzacions no es fan bé. Tu en saps, mira-te’l bé a fons.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació