Enric I. Canela

Llegia que el TSJC obliga a tornar part de l’extra també a professors contractats universitaris. A primers d’agost el TSJC havia reconegut el dret a la paga extra dels treballadors de les universitats públiques.

El Tribunal reconeix el dret a cobrar la part proporcional de la paga extra de desembre meritada fins al 15 de juliol de 2012, data en la que el Govern va aprovar la seva supressió.

El TSJC té ara pendent de resoldre un altre recurs contenciós administratiu presentat pel personal funcionari en els mateixos termes que el dels treballadors contractats.

Cal pensar que la sentència anirà en el mateix sentit perquè no hi ha raó per establir diferències.

Comissions Obreres diu: Demanem als rectors i a les gerències que acatin la sentència i que no perllonguin inútilment una batalla jurídica perduda d’antuvi. Les universitats tenen l’oportunitat i el recolzament legal per esmenar una retallada injusta i inútil. Cal començar de manera immediata la negociació per concretar les dates de l’execució de la sentència, incloent-hi també al personal funcionari de les universitats donat que CCOO ha presentat un recurs contenciós-administratiu per la mateixa causa, amb els mateixos fonaments jurídics, davant del mateix tribunal. D’altra banda, des de les universitats hem de fer front comú per exigir a Generalitat que faci front a les seves responsabilitats econòmiques.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació