Enric I. Canela

Ho imaginava però ho han demostrat. Ja sabeu, vegetals rics en polifenols variats.

M’ha agradat llegir que un estudi científic fet per investigadors de la UB associa per primera vegada el consum elevat de polifenols amb la reducció en un 30% de la mortalitat en una població de més de 65 anys. El treball és el primer que valora la ingesta total dels polifenols dietètics mitjançant un biomarcador nutricional i no mitjançant un qüestionari sobre els hàbits alimentaris de la població estudiada.

Felicitats a Cristina Andrés i els seus col·laboradors.

El treball és “High concentrations of a urinary biomarker of polyphenol intake are associated with decreased mortality in older adults”. De Zamora Ros, R.; Rabassa, M.; Cherubini, A.; Urpí Sardà, M.; Bandinelli, S.; Ferrucci, L.; Andrés Lacueva, C.i `publicat al Journal of Nutrition al juny de 2013.

Una resposta a “Més polifenols, menys mortalitat”

  1. a 12 oct. 2013 a les 7:06 joaquim gonzalez

    Sempre em sorprenen els paisos nordics. Gran esperança de vida i poc consum de vegetals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació