- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Més polifenols, menys mortalitat

Enric I. Canela

Ho imaginava però ho han demostrat. Ja sabeu, vegetals rics en polifenols variats.

M’ha agradat llegir que un estudi científic [2] fet per investigadors de la UB associa per primera vegada el consum elevat de polifenols amb la reducció en un 30% de la mortalitat en una població de més de 65 anys. El treball és el primer que valora la ingesta total dels polifenols dietètics mitjançant un biomarcador nutricional i no mitjançant un qüestionari sobre els hàbits alimentaris de la població estudiada.

Felicitats a Cristina Andrés i els seus col·laboradors.

El treball és “High concentrations of a urinary biomarker of polyphenol intake are associated with decreased mortality in older adults” [3]. De Zamora Ros, R.; Rabassa, M.; Cherubini, A.; Urpí Sardà, M.; Bandinelli, S.; Ferrucci, L.; Andrés Lacueva, C.i `publicat al Journal of Nutrition al juny de 2013.