Quin país volem ser?


Enric I. Canela

La declaració de la UAB, que reprodueixo a baix, la comparteixo absolutament. Així no podem seguir, o sí, podem extingir-nos. Al final no passa res, podem ser com Grècia, Xipre o Sudan , no deixen de ser fills de Déu. Si seguim acceptant els medicaments que ens dóna Cristóbal Montoro amb la complicitat de molts catalans

Llegia que el Consell de Govern de la UAB, reunit el dia 9 d’octubre passat, va aprovar una declaració en la que insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a fer efectiva una defensa explícita del model d’universitat pública catalana basada en la qualitat acadèmica. Aquesta declaració ha estat enviada tant al president de la Generalitat com a tots els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya.

DECLARACIÓ:

El Consell de Govern de la UAB insta la Secretaria d’Universitats i Recerca, el Govern de la Generalitat i els grups parlamentaris que li donen suport a fer efectiva una defensa explícita del model d’universitat pública catalana basada en la qualitat acadèmica, un model que constitueix un instrument clau per a construir una societat més justa i cohesionada i que és l’autèntic motor del canvi econòmic.

Aquesta defensa, que des de la UAB exigim com a ciutadans i com a servidors públics, ha de comportar una aposta clara del Govern per elaborar uns pressupostos racionals i coherents, que demostrin que el sistema educatiu és una veritable prioritat social i que descartin noves reduccions pressupostàries que l’afectarien negativament i irreversiblement.

Les universitats públiques són una estructura d’estat que no es pot malmetre. És per això que el Consell de Govern de la UAB reclama, en nom de la seva comunitat universitària, uns recursos suficients que garanteixin la qualitat i l’estabilitat del servei públic, i una definició pressupostària coherent amb les necessitats irrenunciables del sistema universitari català.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació