Enric I. Canela

Llegeixo que el Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret Llei a través del qual es concedeix un crèdit extraordinari de setanta milions d’euros per al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Aquest suplement és el segon que el Govern atorga enguany al Consell -al juny se li van concedir cinc milions d’euros- , de manera que la injecció total puja a 95 milions d’euros. Amb aquesta quantitat es tallen els problemes de liquiditat que arrossegava des de fa anys l’organisme de referència de la recerca espanyola.

El Ministeri d’Economia i Competitivitat, a més, ha incrementat en el projecte de Pressupostos Generals de l’ Estat per a 2014 la transferència al CSIC a cinquanta milions d’euros, fet que suposa un augment en la seva aportació del 12,1 per 100.

Amb aquestes mesures el Govern compleix amb el seu compromís de mantenir i donar suport al CSIC , que arrossegava problemes financers des de la reducció en les aportacions pressupostàries realitzades entre els anys 2009 i 2010 , de gairebé un 30 per 100.

Per la seva banda, el CSIC ha elaborat un Pla de compromisos de Viabilitat (2013-2015) aprovat pel seu Consell Rector, les mesures suposaran un estalvi de costos de cinquanta milions d’euros el 2013.

Aquest conjunt de mesures assegura l’estabilitat i l’equilibri entre ingressos i despeses del CSIC a partir de 2014 , el que permetrà que el major organisme científic del país pugui continuar amb la seva activitat investigadora amb normalitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació