Enric I. Canela

Dijous el president Mas i el rector, Dídac Ramírez, van inaugurar les noves instal·lacions del CETT-UB. Anaven acompanyats del president del grup CETT, Miquel Alsius, i de la directora general, Maria Abellanet. També hi era present el president d’honor, fundador del grup, Gaspar Espuña. El nou edifici del campus té 2.700 m2, cosa que ha permès ampliar un 42% la superfície disponible. El CETT té 1.900 alumnes, el 30% són estudiants estrangers; dues terceres parts cursen graus; 500 fan FP; 400 segueixen ensenyances no reglades –formació continuada i programes internacionals–, i disposen de més de 60 docents col·laboradors i 180 empleats.

Han invertit 3,5 milions d’euros. Amb els temps que corren aviat està dit. Ells hi creuen i tenen els diners i fe en la feina que fan i en el futur. Tenen intel·ligència. Jo també hi crec però no els tinc, els diners. Ho dic per si algun inversor m’escolta. Jo no vull beneficis personals.

Artur Mas, més enllà del que és acadèmic, no podia ser altrament, va parlar del procés en el que està immergida Catalunya i de les seves fortaleses, entre les que està el turisme i, deixeu-me afegir, la formació, la innovació i la recerca en turisme. Cada vegada hem de tenir més doctors formant part dels equips que aporten valor afegit al turisme. Estic absolutament convençut de la importància que té treballar a fons aquest àmbit i trobar els punts de confluència i les sinergies amb altres sectors. En tinc uns quants al cap i hauríem de veure com els posem a produir junts. Fa anys va estar visitant la Fundació Fernando Alvares Penteao a Sao Paulo i vaig treure algunes conclusions que, malauradament, no he pogut fer servir per a res. Això m’ha passat i hem passa sovint, però no em queixo, ho constato.

UB i CETT, com destacava el rector, portem vint anys de matrimoni. En aquests anys jo he mantingut moltes i bones relacions amb la seva directora general, Maria Abellanet, i el seu equip. Cada vegada que em conviden al CETT procuro ser-hi. Cada dia fujo més d’actes i cerimònies, però als del CETT és diferent. Vaig tenir l’oportunitat de parlar i saludar a vells, i no tan vells, amics.

Com no podia ser altrament, felicitats i endavant.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació