Enric I. Canela

Avui, com tothom sap, havia una jornada de vaga del sector educatiu no universitari, tot i que alguns col·lectius s’han sumat. Com que normalment aquests darrers els costa respectar els altres hi ha hagut incidents. Són com els del referèndum. Uns el volen fer i que contesti qui vulgui el que vulgui, altres no volen que s’exerceixi la democràcia. La vida és així. Doncs bé, la UB ho lamenta i el rectorat diu:

Avui, una part de la comunitat universitària de la UB, entre els quals, estudiants, professors i personal d’administració i serveis, s’ha sumat, de manera respectuosa amb l’activitat universitària, a la concentració que s’havia convocat a Plaça Universitat, a les 12.30, en el marc de la jornada de protesta del sector educatiu d’avui dijous 24 d’octubre. Aquest Rectorat comprèn i comparteix aquestes reivindicacions en defensa de la universitat pública.

Malauradament, però, hem de condemnar l’actuació irrespectuosa i violenta d’un grup de persones i els incidents que han provocat en els accessos d’algunes facultats, en especial, a la de Dret, en què una minoria, composta en part per encaputxats, ha impedit el normal funcionament del centre. És inadmissible la coacció i vulneració dels drets per part d’una minoria que no representa la nostra comunitat, que ha obstaculitzat l’entrada al personal i als estudiants que no secundaven la vaga a centres com ara Dret, Geografia i Història i Filosofia, en què també han deteriorat alguns espais i patrimoni de la Universitat. Aquests fets condemnables es posaran en coneixement de les autoritats competents.

Des del Rectorat ens mantenim, doncs, ferms en la defensa de la universitat pública, de la nostra autonomia i de la necessitat de disposar d’uns recursos justos i suficients per donar el millor servei a la societat, prioritats que ja vam manifestar al principi del mandat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació