Enric I. Canela

Josep Baselga, director mèdic del Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York parlant sobre ciència diu: Anem a pitjor. No és només el problema dels diners, hi ha un problema gravíssim de com entendre la ciència i la governança. Als EUA també hi ha hagut retallades, però per sota del 10%, imagina’t en un país com Espanya, que ja tenia els fons molt per sota del que haurien d’estar … El pressupost de ciència a Espanya és dels més baixos de tots els països avançats i si a aquest sistema li fiques una reducció del 30% -40%, el mates. És una cosa incomprensible, el miris per on ho miris no té justificació. Si mires el pressupost de ciència en comparació amb altres partides, com es pot justificar? Sobretot quan Espanya havia arribat a un moment molt dolç amb pocs diners, era un model científic digne d’estudi, amb tremenda eficiència.

El que passa pel cervells del govern espanyol és perfectament explicable. Cristóbal Montoro, que és qui decideix prioritats. És com deixar que el fisioterapeuta faci l’alineació de l’equip de futbol.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació