Enric I. Canela

Diu que el ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha animat aquest dissabte els universitaris xinesos a estudiar a Espanya, un destí excel·lent tant per aprendre espanyol com per a estudis de grau o de postgrau. Wert ha visitat la Fira d’Educació de la Xina, que s’ha inaugurat aquest dissabte i en què Espanya és el país convidat d’honor. Allà tenim a la vicerectora de Política Internacional de la UB.

Fa uns quants anys hi vaig ser i pel que sé, les coses no han variat molt. Diu que una de les dificultats que afronten els estudiants xinesos és el temps excessiu que es triga en l’expedició de títols, ha admès el ministre. Aquest termini es pot prolongar entre nou mesos i un any, massa temps per a aquells estudiants que necessiten acreditar els seus cursos al tornar al seu país. Wert ha assegurat que estem treballant amb les universitats perquè es faci en un termini més curt i facilitar així la presència d’estudiants xinesos a Espanya. Quina inventiva!

Prèviament, el ministre havia destacat que un altre problema és la falta de domini de l’espanyol amb què arriben bastants estudiants d’aquesta nacionalitat, cosa que al seu parer es podria solucionar amb un any zero en què aquests universitaris se centressin en el perfeccionament de la llengua. Una altra fórmula és que el primer curs sigui en anglès, bastant millor que la de l’any zero. Resulta que espanya, en un atac de cretinisme, va decidir que els graus durin quatre anys en lloc de tres com passa als països on van els xinesos. Ara Wert s’il·lumina i ofereix que en durin cinc. Aquest si que és un problema.

Un altre problema és la manca de facilitat per concedir visats d’entrada. En aquell temps que vaig ser a aquesta fira em van plantejar aquest problema com a greu. Un director general del Ministeri d’Afers Estrangers em va dir que no, que no es podien relaxar perquè tot era immigració il·legal de gent que es feia passar per estudiants. Va dir algunes coses més que no comento en la xarxa profundament ofensives per al poble xinès i que em van deixar astorat.

És ben curiós, volem que vinguin estrangers a estudiar el grau a casa nostra i tot són dificultats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació