Ricardo Patiño a la UB


Enric I. Canela

Avui el ministre d’Afers Estrangers d’Equador, Ricardo Patiño, ha fet una conferència al Paranimf de la UB. L’he anat a escoltar. L’ha presentat el rector, Dídac Ramírez.

M’ha agradat molt en forma i en fons. Bon comunicador, ha explicat com el seu govern va plantar cara a la situació que es van trobar i van “recuperar” la sobirania i el dret a decidir. Ha explicat com van expulsar als representants del Fons Monetari Internacional, van fer desmantellar la base militar que els EUA tenien en territori equatorià i més aspectes relatius a la sobirania davant d’influències estrangeres.

Es veu que després li han preguntat sobre si l’Equador reconeixeria un hipotètic Estat català, s’ha limitat a respondre: “Això hauria de ser analitzat.” Evidentment, és la resposta d’un diplomàtic. Quan arribi el cas ja en parlarem, tot dependrà de com ens plantegem les relacions amb ells i l’atenció a la nombrosa immigració del seu país.

Una resposta a “Ricardo Patiño a la UB”

  1. […] Exteriors i Mobilitat Humana d’Equador, Ricardo Patiño, al Paranimf de la UB (veure Ricardo Patiño a la UB). Ara he vist un escrit del recto de la UB, Dídac Ramírez, titulat Crònica d’un model […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació