Enric I. Canela

Ho sabem fa molt, però és bo que el CAREC se’n faci ressò. Diu la notícia que el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) ha lliurat al Govern una Nota sobre la reforma de la formació professional i l’impuls a la formació al llarg de la vida.

El document destaca com la població adulta catalana (25-64) està repartida en els següents percentatges pel que fa als nivells de formació: 47% bàsics, 22% mitjans, 31% superiors; en contrast amb la UE, on les xifres corresponents a aquests mateixos nivells són 27% / 47% / 26%.

Aquesta falta de gruix en els nivells mitjans comporta que la demanda de treball s’estigui suplint per excés -amb professionals sobre qualificats-, o per defecte -amb persones amb formació inferior a la requerida.

D’altra banda, la formació al llarg de la vida, tant a Catalunya com a Espanya, se situa en índexs de participació clarament inferiors als de la UE.

Podeu llegir com segueix a l’enllaç.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació