Enric I. Canela

Ahir escrivia, en referència a la genialitat de Wert d’eliminar ajuts Erasmus a molts estudiants que ja són fora, Educació universitària espanyola només per a rics #ErasmusRIP. Avui llegeixo que la Xarxa d’Estudiants Erasmus (ESN) ha advertit que els alumnes que deixessin de cobrar el complement que aporta el Ministeri d’Educació a les beques de mobilitat europea podrien perdre fins a un any acadèmic complet si haguessin de tornar a Espanya ja començat el curs. Els problemes no acabaran aquí, sinó que els universitaris que vulguin tornar als centres espanyols d’origen es trobaran amb que les classes ja estan avançades , el que pot suposar perdre fins a un any acadèmic complet.

La Unió Europea ha criticat que el govern espanyol hagi retallat els ajuts que fins ara donava als estudiants Erasmus quan molts d’ells ja han marxat a estudiar a l’estranger. Brussel·les no ha criticat la decisió en sí del govern espanyol, però sí que arribi quan el curs ja ha començat. La Comissió Europea ha afirmat que Espanya hauria d’haver informat abans de l’inici del curs acadèmic als estudiants beneficiaris d’aquesta beca que els reduiria la subvenció, ja que ara els alumnes desplaçats a d’altres universitats europees es veuen “penalitzats”. “La decisió presa per les autoritats espanyoles hauria normalment d’haver-se anunciat als estudiants abans de l’inici de l’any universitari en curs”, ha dit el portaveu comunitari Olivier Bailly, durant la conferència de premsa diària de l’organisme

De bon matí Esteban González Pons han mostrat obertament les seves discrepàncies escrivint en un tuït “30 anys de militant i no poder explicar al meu fill el que fa el meu partit”. Per la seva banda, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha admès avui que s’ha produït un problema i una gran incertesa amb el programa de beques Erasmus, que gaudeixen aquest curs 44.000 joves, però del qual s’han quedat fora altres 4.000, i ha anunciat que el seu partit treballarà per buscar solucions. Diu que s’ha suscitat una gran incertesa entre els estudiants que ja estan gaudint d’aquest programa i tenien una expectativa, i hem d’escoltar i ser sensibles a aquesta incertesa.

Els rectors, normalment mesurats, han trobat inoportuna la nova regulació de les condicions per obtenir l’ajut.

Després de tota aquesta festa i absolutament sol, com diem col·loquialment, Wert se l’ha hagut d’embeinar i ha anunciat que tots els Erasmus tindran aquest curs l’ajut previst. Wert ha explicat a l’entrada del Senat que la decisió s’ha adoptat després de les converses que durant la jornada d’avui ha mantingut amb diversos membres de l’Executiu, entre ells el seu president, Mariano Rajoy, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i el titular d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació