- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La sintonia entre el ministre Ricardo Patiño i el rector Dídac Ramírez

Enric I. Canela

Dilluns escrivia sobre la conferència del ministre Relacions Exteriors i Mobilitat Humana d’Equador, Ricardo Patiño, al Paranimf de la UB (veure Ricardo Patiño a la UB [2]). Ara he vist un escrit del recto de la UB, Dídac Ramírez, titulat Crònica d’un model social d’èxit [3].

Parla, entre altres coses, de la sintonia entre ell i el ministre Patiño. Acaba el rector dient: Dignitat, drets humans, democràcia, educació i autonomia. Aquestes serien les paraules clau que destacaria del discurs de Ricardo Patiño. Des d’aquí, vull agrair al Govern de l’Equador i al seu ministre de Relacions Exteriors la interessant conferència celebrada al nostre Paranimf.

Conec al rector, crec que bé, i tinc la certesa que aquesta sintonia va ser molt gran. Dídac Ramírez se sent molt còmode davant reflexions sobre la dignitat i el dret de les persones com les que va fer Patiño. Jo, probablement molt menys reflexiu, també vaig sentir gran sintonia.

Cabo dient que jo vaig conèixer per TV3 a Ricardo Patiño ara fa una mica més d’un any, quan va fer la seva intervenció en la que anunciava la concessió d’asil polític a Julian Assenge. La veritat és que aleshores la meva visió sobre Equador va canviar i per millorar molt. Va saber plantar cara a l’arbitrarietat interessada.