Enric I. Canela

Crec, no n’estic segur, que Wert és el primer ministre europeu que aconsegueix que un portaveu comunitari, el d’Educació, digui que diu ximpleries i el contradigui. Insòlit. Normalment els portaveus europeus són mesurats i el llenguatge diplomàtic mana. Europa ha descobert el ministre.

Es veu que ha aconseguit indignar als que gestionen el programa Erasmus. Les declaracions d’ahir, relatives al programa Erasmus, deien que els diners per a l’Estat espanyol es reduirien perquè en els càlculs s’aplicaria el criteri de població i no el d’universitaris. El portaveu comunitari d’Educació, Dennis Abbott, ha dir que no és cert i que l’aportació no només no es retallarà sinó que s’incrementarà un 4% el 2014, i fins un 60% durant els pròxims set anys. Ha afegit que potser sí que hi hagi reducció si Espanya no cofinança, però que no serà culpa d’Europa.

El ministre diu que no va dir això, que és un malentès, i que ho han dit assistents a la Conferència General de Política Universitària d’ahir. A més que el que ha dit el portaveu és impropi. Wert ens remet a la nota del ministeri. No diu exactament que el nombre de titulats es reduiria a la meitat, però si que perdrem diners. Com que hi va haver un portaveu, aquest si que ho va dir. Tot enregistrat.

Rajoy defensa el seu ministre i li dóna suport. Ja se sap, Rajoy ha pres la decisió de deixar el disseny del sistema educatiu en algú que és un complet incompetent en el tema. Quan marxi els espanyols hauran d’endreçar el que haurà esgarrat en Wert. Espero que ja ens agafi fora.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació