Enric I. Canela

El ministre espanyol José Ignacio Wert té l’estranya habilitat de crear problemes on no hi són. L’home sempre havia treballat en coses d’opinió, conèixer opinions, interpretar tendències i coses així, però mai no havia aplicat ell allò que pensa i ha fet la prova en el món real. Wert té unes idees útils per a la controvèrsia però no són gaire adequades per a la política.

El darrer acudit negre té a veure amb les beques Erasmus i la seva peregrina idea d’assignar-les en funció de la renda. Els estudiants han reaccionat. La comunitat d’estudiants ‘Erasmus’ de l’Estat ha celebrat aquest dissabte mobilitzacions en diverses ciutats d’Europa en protesta per la incertesa al voltant del futur d’aquestes beques, que en el cas d’Espanya són actualment les més baixes de tota la Unió Europea. Les protestes s’han celebrat de manera simultània des de les 11.00 hores a Berlín, Roma, París, Londres, Copenhaguen, Budapest, Hèlsinki, Varsòvia o Viena, segons han anunciat a través de les xarxes socials.

Els Erasmus de l’Estat espanyol estan en risc, però no s’ha de perdre l’esperança. Malgrat que Rajoy és més lent en reaccionar que un tortuga en estat etílic, podria cnviar de ministre. No l’aguanten al Partit Popular i ja ha aprovat una llei d’educació morta, que no s’aplicarà. Els futurs Erasmus podrien tenir futur.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació