L’estat emprenedor


Enric I. Canela

Gràcies a Xavier Ferràs he llegit l’article ‘The Entrepreneurial State’: Apple Didn’t Build Your iPhone; Your Taxes Did. Francament bo, és de Mariana Mazzucato autora de The Entrepreneurial State: Debunking Public vs. Private Sector Myths. Diu:

D’altra banda, hi ha la creença general que la direcció de les inversions ha de ser determinat pel mercat, no pel govern, perquè el govern es compon d’un grup de buròcrates que no tenen experiència. Però el lideratge tecnològic en països com Singapur, Corea, Xina, Israel, Brasil, Finlàndia, Dinamarca i Alemanya és el resultat de la xarxa d’agències estatals en aquells països que són capaços d’atreure l’experiència i el canvi d’accionament bé finançat, treball de curs , juntament amb el sector privat, però sovint el condueix.

Totalment d’acord. O no?

3 respostes a “L’estat emprenedor”

  1. […] una estona he escrit L’estat emprenedor fent referència a un llibre que he conegut, com deia, a través de Xavier Ferràs. Ell m’ha […]

  2. […] També ens diu: Recomano especialment l’estudi de M. Mazzucato The Entrepreneurial State, on argumenta el paper clau de les polítiques públiques d’innovació, el finançament públic i l’estat emprenedor per tal de possibilitar i fer créixer les innovacions en qualsevol sector. Institucions i substrat social que afavoreixin la innovació i un estat que doni suport clar i sostingut a les polítiques públiques d’innovació: dos reptes pel futur de Catalunya. De fet, gràcies a Xavier Ferràs, d’aquest llibre ja n’havia parlat fa uns mesos. […]

  3. […] he parlat d’ella (veure L’estat emprenedor i Els tòpics de la innovació). Mariana Mazzucato, professora a SPRU de la Universitat de Sussex i […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació