Enric I. Canela

El dia 12 a La inversió privada no impulsarà les startups deia, en relació a una desgravació fiscal que el Govern pretén donar als que afavoreixin les empreses start-up: Està bé el gest, no ho negaré, però crec que no servirà per a res. La raó és ben senzilla, confia en la inversió privada i això no funciona així. Ja us comentaré dissabte que en penso, paraula.

Ho deia perquè avui L’Econòmic publica Israel és un bon exemple de l’economia del coneixement, el meu article de la sèrie que vinc escrivint cada quatre setmanes en aquesta publicació.

La meva visió és crítica amb el Govern. La política duta fins ara no serveix. Les accions fetes fins ara són de tan baixa intensitat que no produeixen senyal. Només serveixen per llençar els diners (com a país, és clar, a algú ja li poden anar bé). Poso l’exemple, que he posat sovint, de l’efecte fotoelèctric, per sota de la freqüència llindar no hi ha senyal. O diferent, si ens posem en fila i cadascú de nosaltres, un a un, empeny un autobús, no es mourà (tret que estigui en baixada i desfrenat). Si ho fem junts sí es mourà. Igual: si posem 1 milió d’euros a l’any per innovar, poc farem a banda de gastar 1 milió d’euros.

Una reflexió per la Govern i per al CAREC. A Israel va funcionar i nosaltres no som Boston.

Per cert podeu comprar el llibre Start-up Nation, va d’això.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació