Enric I. Canela

Com és habitual, els rectors electes fan declaracions i comencen, encara sense conèixer bé les coses, a marcar per on voldrien anar.

Enric Fossas, que va ser triat el dia 13, ens diu algunes de les seves línies d’acció. Podríem dir que va fer una campanya rupturista i ja avisa que ell no serà “Hugo Chávez” amb reformes populistes. Li calia avisar perquè hi ha una bona colla dels que el van recolzar per als que Hugo Chávez estava a la seva dreta. Concretament diu: Primer vull escoltar i després explicar, i, si ens han catalogat com una mena d’Hugo Chávez, fer-los veure que no som res semblant. Segur que és així. Esperem que no faci com un altre rector que va tenir la UOC i que la va col·locar en caiguda lliure.

Entre altres coses diu que com a mesura a llarg termini, vol proposar a la Generalitat un acord a 15 anys vista pel que s’aprofitin les jubilacions de professors funcionaris i s’incrementi el personal temporal – els ‘teacher assistanships’ i els postdoctorals -, cosa que pot “abaratir el cost per a la universitat”.

També demanarà una “garantia de finançament” per part de la Generalitat, a més que els ajudi a buscar finançament amb interessos més baixos dels que té ara, i posarà sobre la taula el deute i els terminis de pagaments que té el Govern amb la UPC, ja que aquests retards suposen un increment dels interessos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació